Doe beroep op het professionele lichtadvies van een lichtadviseur. Zo hebben uw klanten geen last meer van spiegelingen in de etalage, worden kleuren ook in de winkel zelf correct weergegeven, kan u optimaal presteren op de werkvloer, en helemaal ontspannen thuiskomen.

Lichtadvies verlicht de ruimte 

Met vakkundig lichtadvies zijn voor elke ruimte de meest passende lichtarmaturen te bepalen.Er bestaan tal van verlichtingsmogelijkheden. De lichtadviseur bepaalt de lichtsoorten, de juiste lichtintensiteit en lichtsterkte, en kleurtemperaturen. Hij zorgt voor een lichtstudie, lichtplan, lichtadvies, en het leggen en verleggen van lichtpunten. Vervolgens komt de plaatsing aan bod.

Lichtadvies door professionele lichtadviseurs

Een ruimte correct van licht voorzien is meer dan een lampje hangen. Lichtadviseurs beschikken over de nodige kennis na jaren studie en intens internationaal beursbezoek. Hij voert een lichtstudie uit, maakt een lichtplan op, tracht de ruimte her uit te vinden, en gaat op zoek naar de juiste verlichting in de brede waaier aan lichtarmaturen. Hij beschikt over grote kennis van de verschillende soorten lichtbronnen en inzicht in de toepassingen. De lichtadviseur werkt steeds in samenspraak met de klant voorstellen uit. Een lichtadviseur is een professional om het aanwezige kunstlicht te bepalen in een ruimte.

Lichtadvies gebaseerd op lichtplannen en lichtstudies  

Om de meest geschikte verlichting voor een ruimte te bepalen, wordt ze opgedeeld in drie delen. Namelijk basisverlichting, accentverlichting, en sfeerverlichting. Deze dienen in de juiste mate aanwezig te zijn om een geslaagd eindresultaat te verkrijgen. De lichtadviseur maakt eerst een schets van een project, daarna worden plannen opgemaakt. In een volgende fase worden meer gedetailleerde plannen opgemaakt. En ten slotte zorgt een nauwe werfopvolging voor een correcte uitvoering van de plannen.

Met uitgebalanceerd lichtadvies creëert men mooie verlichting. Er wordt een evenwicht gecreëerd tussen sfeer, functioneel licht, en design. En er wordt rekening gehouden met energie, contrasten, gewenste lichthelderheid, de afstand tot de te belichten objecten, reeds aanwezige kleuren en materialen, en ruimtelijke inrichting. De ruimte krijgt betekenis, de best passende verlichting en kleuren worden bepaald.

Daarnaast dient ook steeds rekening te worden gehouden met de wensen van de klant, smaak en persoonlijke voorkeur, de bouwstijl, de mogelijkheden van het gebouw en de ruimte, technische beperkingen, het beschikbaar budget, en lichttechnische karakteristieken.

Lichtadvies voor bijzondere verlichting

Lichtadvies is noodzakelijk voor een geslaagd lichtconcept, zowel voor verlichting in woningen als in zaken. Men kan zich beroepen op lichtadviseurs voor diverse ruimtes, van horecazaken, tot winkels en toonzalen, kantoren en industriële hallen, en privé woningen. Dat kan zowel voor bestaande ruimtes en gebouwen, als voor nieuwbouwwoningen. Bijzondere ruimtes vragen om aangepaste en bijzondere belichting.

Lichtadvies vormt een meerwaarde

De redenen om zich te beroepen op een lichtadviseur zijn divers. Vakkundige lichtspecialisten hebben kennis van diverse lichttechnieken. Hun advies is interessant als men gaat bouwen of verbouwen, of als een ruimte om specifiek lichtadvies vraagt. Bovendien kan deze rekening houden met energiebesparing. Ongeacht de afwerkingsgraad van een gebouw, blijft een goede verlichting noodzakelijk om de gewenste effecten te verkrijgen.

Professioneel lichtadvies zorgt er voor dat de verlichting in de ruimte in evenwicht is. De juiste verlichting belicht uw interieur op de juiste manier en zet de gewenste accenten in de spotlight. Omdat licht een bepaalde sfeer en emotie opwekt die per ruimte kan verschillen, is het belangrijk de juiste sfeer te creëren in de ruimte.

Elke ruimte vraagt om een eigen lichtaanpak onder andere afhankelijk van het doel van de ruimte. Met lichtadvies zorgt de verlichting in huis voor een sfeer waar men zich thuis in voelt, in winkels om aangenaam te shoppen en een correcte kleurweergave, op het werk om optimaal te presteren. Zo kan licht in de ruimte zowel emoties als gedrag van aanwezigen in de ruimte beïnvloeden. Professioneel lichtadvies kan dan ook een echte meerwaarde vormen voor de ruimte. 

Er bestaan verschillende soorten verlichting, waaronder sfeerverlichting en design verlichting. Met professioneel lichtadvies wordt het eenvoudig om de juiste verlichting te kiezen in het aanbod aan verlichting online voor elke ruimte. Zo wordt voor u een lichtstudie in Gent opgemaakt en een lichtplan in Gent opgesteld.