Luxueuze design verlichting bij Lichtadvies


Design verlichting past in iedere ruimte en kan deze extra uitstraling geven. De keuze aan materialen is uitgebreid, evenals de kleuren, en de toepassingsmogelijkheden. 

Design verlichting straalt karakter uit

Met design verlichting kiest men voor een opvallende verlichting die in het oog springt. Het zijn meestal creatieve en originele ontwerpen. Ze stralen karakter uit, zijn aanpasbaar aan de stijl van het interieur, en zijn trendgevoelig. Opdat design verlichting tot zijn recht zou komen, gaat men best niet overdrijven en houdt men best het principe van less is more in gedachten. Het materiaal- en kleurgebruik is zeer divers, al wordt vaak aluminium of chroom gebruikt.

Design verlichting is overal toepasbaar

Design verlichting komt best tot zijn recht in een sober en strak interieur. Maar behalve in het interieur, vindt men ook reeds een groot aanbod aan design verlichting voor in de tuin. Denk hierbij aan de vele verlichtingsmogelijkheden van terrassen, vijvers, en zwembaden.

Design verlichting oogt luxueus

Eén van de grote voordelen is dat design verlichting een apart ontwerp kent, en mede wegens zijn prijskaartje, meestal uniek is. Ze geeft het interieur extra allure en een luxueuze uitstraling. Vaak zijn de armaturen van staande en hangende lampen het duurst. Al heeft de lichtbron op zich ook een invloed op de prijs. Spaarlampen, halogeen, en led verlichting behoren tot de mogelijkheden. Gelukkig bestaat er ook steeds meer betaalbare designverlichting. Ook omdat design verlichting vaak gebruik maakt van energiezuinige verlichtingssoorten, wordt ze steeds betaalbaarder.

Trends in design verlichting

Design verlichting besteedt aandacht aan zowel designvormgeving, als de modernste lichttechnieken en lichtsoorten, als aan geavanceerde domotica. Een mooi voorbeeld zijn eenvoudige design kaarsen met led verlichting die bedienbaar zijn via smartphone met bluetooth-technologie. Aan de hand van een gratis applicatie bepaalt men van op afstand de kleur en intensiteit van de kaarsen afzonderlijk. Daarnaast zijn ook een timer, en een geurverdeler geïntegreerd. Ze werken op een batterijen die langdurig werken, en kunnen zelfs uitgeblazen worden. Ze doen perfect dienst zowel als sfeerverlichting, als decoratie op een feestje, en als veilig nachtlampje.

Een andere trend zijn muurkandelaars. Deze zorgen er voor dat de ruimte klasse en sfeer uitstraalt. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor ronde of vierkante kantelaars, of voor kandelaars met één of meerdere theelichthouders, of voor verschillende materialen als wit brons of verouderd ijzer, of voor doorzichtig of mat glas. Ze passen in elk interieur en kunnen ook in stijl de tuin en terras oplichten.

Verdere trends in design verlichting zijn, witte sferen, zwarte grafische lampen, maar evengoed pastel en natuurlijke tinten. Ook glazen lichtkappen en ruime lampenkappen kennen veel bijval. Ook deze uit stof zijn bestand tegen de hogere hittevorming van halogeen en leds. 

De opdracht om de juiste verlichting te kiezen in het aanbod aan verlichting online voor elke ruimte, wordt eenvoudig met professioneel lichtadvies. Zo wordt voor u een lichtstudie in Gent opgemaakt en een lichtplan in Gent opgesteld. Er bestaan verschillende soorten verlichting, waaronder ook sfeerverlichting. Kies voor vakkundig lichtadvies