Nieuwste trends in design verlichting bij Lichtadvies


De aandacht voor verlichting en design verlichting in een ruimte blijft groeien. Design verlichting is echter heel trendgevoelig, daarom lijsten we alvast enkele nieuwe op.    

Vernieuwende design verlichting

De mogelijkheden van nieuwe lichtbronnen en toepassingen blijven verder uitbreiden en variëren. Elk jaar slagen designers erin verrassend nieuwe design verlichting te ontwerpen. Verlichting wordt steeds kleiner en zuiniger in verbruik. LED verlichting zit hierbij erg in de lift en wordt voornamelijk gebruikt als accent verlichting en decoratie verlichting.

Mobiele design verlichting

We willen graag functionele en efficiënte verlichting. We kiezen voor discrete lichtpunten die zorgen voor kwalitatieve verlichting en de mogelijkheid om specifieke lichtpunten te creëren in het interieur. Ook mobiele verlichting kent hierbij een opmars. Nieuw is de Smart Bulb die beschikt over ledverlichting waarbij de verschillende lampen individueel of in groep bediend kunnen worden aan de hand van een smartphone of tablet. Zo kunnen eenvoudig verschillende sferen gecreëerd worden, ook met design verlichting.

Opvallende design verlichting

De verlichting zelf mag dan al steeds kleiner worden, de houders krijgen net wel grote en opvallende vormen aangemeten. Er kan voor gekozen worden om 1 lamp in de spotlight te plaatsen, maar heel in is het ook om trossen verlichting te maken. Deze zorgen voor een speels effect binnen design verlichting.

Geometrische design verlichting

Heel trendy zijn draadlampen waarbij de zichtbare draadstructuur gemaakt is uit touw, plastic of metaal. Draadlampen en decoratie met geometrische patronen zijn een absolute hit in de hedendaagse design verlichting. De armaturen bij draadlampen bestaan uit verschillende draden die geometrische vormen creëren.

Tafellampen als design verlichting

Populair is ook een eigenzinnige tafellamp met afgeronde cilinder en kantelbaar lichthuis op stevige poten. Zo kan de lichtstraal heel precies georiënteerd worden. De industriële stijl blijft het heel goed doen binnen de design verlichting. Maar er is ook ruime keuze aan vintage lampen uit de jaren ‘50 en ‘70 die steunen op een onderstel bestaande uit drie pootjes.

Naakte design verlichting

Daarnaast zijn ook globe lampen te vinden met stoere industriële design verlichting en minimalistische verlichtingsarmaturen. Alsook de naakte ballonnetjes zijn terug populair. Ze zijn zelfs te vinden in modellen voor inbouwspots waarbij de lamp zichtbaar wordt. Hierbij wordt vooral gespeeld met de lampvorm. Zo is er de klassieke peervorm met opvallende gloeidraad. Deze ogen beeldig in zowel een landelijk als strak interieur. Ook klassieke en barokke verlichtingstypes kunnen een plaatsje krijgen in een modern interieur.

Doorschijnende design verlichting

Transparante en lichtdoorlatende kunststofkleuren worden gebruikt in multifunctionele ontwerpen in design verlichting. Er wordt gekozen voor extra grote lampen die sfeer vasthouden. Deze verlichtingsbronnen kunnen bijdragen tot een persoonlijke sfeer in huis.

Warme en felle design verlichting

Matte lampen zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Gebruikte materialen zijn aluminium, beton, gietijzer of zink. Een afwerking in koper of goud zijn een ware trend. Deze tinten zorgen voor een warme uitstraling en passen in elke stijl. Maar lampen kunnen ook gespoten worden in een felle trendy kleur zoals blauw. Ontdek steeds de laatst nieuwe trends in design verlichting bij Lichtadvies.