Behalve eigen smaak en voorkeur, zijn er nog heel wat factoren om rekening mee te houden bij het bepalen van de geschikte verlichting voor de ruimte. Hiervoor is het vakkundig lichtadvies van een lichtadviseur en de opmaak van een bijhorend lichtplan in Gent sterk aangewezen. 

Juiste lichtberekeningen met een lichtplan in Gent

Een lichtplan in Gent geeft per ruimte aan welke verlichting best kan toegepast worden, een selectie van lichtarmaturen met afbeeldingen, en de nodige technische informatie. Voor grotere projecten wordt een lichtberekening gemaakt. Deze geeft een virtueel beeld weer van de totale lichtintensiteit in een ruimte.

Professioneel lichtplan in Gent door lichtadviseurs

Omdat iedere ruimte en verlichting dient te beantwoorden aan zijn eigen doelen, is een lichtoplossing op maat noodzakelijk. Hiervoor kan men beroep doen op lichtadviseurs die een op maat gemaakt lichtplan opstellen.

Lichtplan in Gent kan voor elk project

Lichtadviseurs kunnen professioneel lichtadvies geven voor verlichting in diverse ruimtes, waaronder zowel voor woningen, als horecazaken, als kantoren, en winkels. Zo wordt een professionele lichtstudie gemaakt voor elk project. Er wordt rekening gehouden met ecologie en energie, de nieuwste technieken en designs. Zo wordt een origineel concept ontwikkeld per project.

Voor elke ruimte een lichtplan in Gent

Elke ruimte heeft een eigen doel, alsook de verlichting. Op kantoor bijvoorbeeld is een goede verlichting noodzakelijk voor het goed functioneren en presteren van de medewerkers. Het licht dient er dynamisch te zijn. Daglicht wordt maximaal binnen gelaten, en zorgt voor energie voor lichaam en geest. Ook in openbare plaatsen is het steeds interessant te werken met eenvoudig aanpasbare verlichting.

Maximaal licht met een lichtplan in Gent

Het belang van de juiste verlichting wordt steeds meer naar waarde geschat. Er zijn heel wat verschillende zaken om in gedachten te houden. Licht bepaalt in belangrijke mate de sfeer in een ruimte. Daarnaast heeft de mens licht nodig om goed te kunnen functioneren. Licht heeft zowel invloed op de emotionele toestand, als het gedrag, als de prestaties, als het welzijn van mensen.

Met steeds stijgende energieprijzen, stijgt daarnaast ook de vraag en de nood aan energiezuinige verlichting. Met de berekening van een lichtplan wordt steeds de meest geschikte verlichting bepaald, en wat de verschillen zijn in energieverbruik. Bij het kiezen van de juiste verlichting, houdt men rekening met het kiezen van de juiste lamp, verlichtingstype, en armatuur. 

Lichtplan in Gent is een vakkundige lichtberekening

Op het lichtplan staat de keuze aan lichtpunten en lichtarmaturen. Men vertrekt steeds vanuit de basisverlichting. Daarna wordt de functionele verlichting ingevuld, gevolgd met de sfeerverlichting. Belangrijk is dat deze combinatie steeds in balans is. Zo wordt onder andere schaduwvorming tegen gegaan. Ook de verlichtingssterkte, het lichteffect, de ritmische positionering, de kleurweergave, en de kleurtemperatuur wordt bepaald, afhankelijk van de gewenste sfeer. We spreken van koud licht als de kelvin hoger licht dan 5000K, en onder 3300K van warm licht.

Bij de bepaling van de verlichting, dient men de passende lampen en lichtarmaturen te kiezen. Deze worden bepaald aan de hand van het doel van de ruimte, het doel van de verlichting, de gewenste sfeer. Ook de eigen smaak en voorkeur vormen een beslissende factor bij de keuze aan verlichting. Hun vorm, kleur en lichtkleur, en invalshoek, zijn in grote mate bepalend.  

Daarnaast kan men ook kiezen voor energiezuinige lichtbronnen, zowel uit financiële als ecologische overwegingen. Halogeenlampen worden steeds vaker vervangen door LED lampen, en daar zijn goede redenen voor. LED lampen mogen dan wel duurder zijn in aankoop. Ze gaan heel wat langer mee,  en de energiekost is heel wat lager. Kiezen voor de opmaak van een lichtplan in Gent vormt een duurzame investering. 

Er bestaan verschillende soorten verlichting, waaronder sfeerverlichting en design verlichting. De opdracht om de juiste verlichting te kiezen in het aanbod aan verlichting online voor elke ruimte, wordt eenvoudig met professioneel lichtadvies. Zo wordt voor u een lichtstudie in Gent opgemaakt. Kies voor deskundig lichtadvies