Huiselijke sfeerverlichting met Lichtadvies


Ongeacht hoe warm en knus een ruimte wordt ingericht, kan wit en hard licht de ruimte helemaal kil maken. Met aangepaste verlichting en aandacht voor sfeerverlichting krijgt een ruimte een totaal andere uitstraling en betekenis. 

Sfeerverlichting zorgt voor gezelligheid

Verlichting bepaalt in grote mate de sfeer in een ruimte. Hierdoor ontstond de term sfeerverlichting, met als doel sfeer te creëren in de ruimte. De aanpak hiervan is verschillend per ruimte en de bijhorende activiteiten en stijl. Hierdoor hebben sommige ruimtes meer nood aan sfeerverlichting dan andere. Sfeerverlichting is een aanvullende verlichting bij de basisverlichting en de functionele verlichting. Ze mag nooit fel of koel zijn.

De ruimte bepaalt de nood aan sfeerverlichting

De éne ruimte vraagt al meer om sfeerverlichting dan de andere, maar in een woning is ze zeker gewenst. De woonkamer dient zich voor de meest diverse activiteiten te lenen. Daarom dienen dus ook verschillende sferen mogelijk zijn, en is er grote nood aan sfeerverlichting. Er kan een combinatie gemaakt worden van een hanglamp, met een tafellamp, en ledlichtjes. De hal heet uw gasten welkom door gebruik van warm licht op een hoger niveau, gecombineerd met accentverlichting aan decoratie, en functionele verlichting in de buurt van spiegels en kasten. De slaapkamer vraagt om een zachte ontspannen sfeer. Sfeerlampen zijn er dus zeker nodig. In de badkamer dient sfeervollicht zich enkel te concentreren rond het bad. Net als in alle verlichting is sfeerverlichting in alle prijsklassen te vinden.

Sfeerverlichting met eindeloze opties

Sfeerverlichting kan op diverse manieren gecreëerd worden. Zo heeft lichtkleur een invloed op de sfeer, alsook de aanwezigheid van contrasten, de lichtsterkte, en lichttemperatuur. Behalve door de lichtbron wordt de lichtsterkte ook bepaald door de reflectie op de muren. Een donkere ruimte met donkere wanden heeft meer lichtsterkte nodig dan een lichte ruimte. Daarnaast ziet men er ook best op toe dat licht naar diverse zijdes wordt gericht. Best worden uplights en downlights gecombineerd met diffuus licht. Voor het creëren van sfeer aan de hand van verlichting kan accentverlichting gecombineerd worden met indirecte verlichting en losse verlichtingsarmaturen. Losse verlichting heeft als grote voordeel dat ze perfect verplaatsbaar is. Een tafellampje kan ook de lichtcontrasten verzachten.

Ook led verlichting kan perfect dienen als sfeerverlichting. Er is keuze tussen witte leds in koud, neutraal, of warme lichtkleur, of voor RGB leds in alle kleuren. Het aanbod en de mogelijkheden met led verlichting nemen steeds toe. Zo kunnen ze als indirecte verlichting gebruikt worden, zijn ze goed te verbergen, en kunnen ze dienen als indirecte verlichting. Zelfs ledkaarsen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen lampen met leds perfect draadloos werken op batterijen met lange levensduur, kunnen ze veel licht geven, en in waterdichte en schokbestendige armaturen geplaatst worden. Led verlichting bestaat zowel in lichtpunten als lichtstrips.

Verder zorgen lampen met sof tone en met terracotta afwerking voor een zacht en warm kleurlicht. Ook kan de binnenkant van de lampkap de kleur beïnvloeden. Als de binnenkant bijvoorbeeld goudkleurig is, zal deze lamp een warm licht geven. De mogelijkheden om te kiezen voor sfeerverlichting zijn eindeloos, en beantwoorden naadloos aan ieders wensen. 

Sfeerverlichting en design verlichting zijn maar enkele van de vele verschillende soorten verlichtingMet professioneel lichtadvies wordt het eenvoudig om de juiste verlichting te kiezen in het aanbod aan verlichting online voor elke ruimte. Zo wordt voor u een lichtstudie in Gent opgemaakt en een lichtplan in Gent opgesteld. Kies voor vakkundig lichtadvies