De keuze aan verlichting online is groot. Men kan kiezen voor verschillende soorten verlichting, armaturen, en stijlen. Daarnaast kan men losse verlichting kopen, of kiezen voor een collectie voor meer samenhorigheid. 

Verlichting online gemodificeerd

De verlichting heeft in grote mate invloed op de sfeer in de ruimte. Met verlichting wordt het in elke ruimte mogelijk de gewenste activiteiten optimaal uit te voeren. Of het nu gaat om de krant lezen, koken, of tv kijken. Elke activiteit vraagt een aangepaste verlichting. De soort verlichting wordt dus veranderd naargelang de ruimte. Zo zijn er andere verlichtingsnoden in de woonkamer, als de slaapkamer, de kinderkamer, de eetkamer, de keuken, of de badkamer. Het is dan ook van belang om de passende verlichting te kiezen voor de ruimte.

Verlichting online gesofisticeerd

De verlichting wordt afgesteld op het interieur voor een mooi resultaat. Het wordt ook steeds interessanter om bewust te kiezen voor milieuvriendelijke verlichting. Bij het ontwerp en de productie wordt een combinatie gemaakt van hogere duurzaamheid en energiezuinigheid.

Zo wordt zowel het energieverbruik, als de energiefactuur, als de CO2 uitstoot verminderd. Het kan een meerwaarde vormen om te kiezen voor gedimd licht. Verlichting dimmen is echter niet altijd mogelijk. Dat wordt bepaald door de soort lamp en de transformator of voorschakelapparaat. Ook bij LED verlichting is dimmen niet altijd eenvoudig.

Onderscheid in verschillende verlichting online

Een groot onderscheid in verlichting kan gemaakt worden tussen binnenverlichting, buitenverlichting, projectverlichting, en feestverlichting. Daarnaast wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende stijlen in het aanbod van verlichting online.

Design verlichting online

De architecturale design stijl is sober en strak. Ze wordt gecreëerd volgens het principe less is more. Aluminium wordt regelmatig gebruikt. De kleuren zijn vaak mat zwart of hoogglans wit. Over elk interieurstuk is nagedacht, en de lichtarmaturen zijn strak. Meestal wordt indirect licht gecombineerd met accent licht. Er wordt gespeeld met diverse lichtkleuren, lichtwarmte, en lichtintensiteit.

Hedendaagse verlichting online

Ook actual living of hedendaags wonen is een populaire stijl wegens zijn tijdloos karakter. Het is een stijl met vele mogelijkheden. Er is aandacht voor een huiselijk gevoel gecombineerd met actuele trends en evoluties. Chroom en staal horen tot de materiaalkeuzes. Op gebied van verlichting worden verschillende soorten gecombineerd. Hierbij kan het gaan om hanglampen, vloerlampen, tafellampen, en spotlichten. Ook diverse lichtbronnen worden gecombineerd waaronder energiezuinige lampen, halogeen, en leds. Alsook verschillende materialen worden gecombineerd waaronder chrome, metaal, en gespoten kleuren. Op gebied van glas wordt zowel opaal glas, vlak geslepen glas, mondgeblazen glas, en Murano glas gebruikt.

Klassieke verlichting online

Daarnaast kan men ook kiezen voor klassiek en landelijk rustiek wonen. Deze stijl wordt ook wel cottage genoemd, en verwijst naar de vroegere typische Engelse country stijl en naar het platte land. Deze stijl wil weerwerk bieden aan de industrie en zijn stijl, en de nadruk leggen op ontspannen. Gebruikte materialen zijn kristal, koper, en brons. Deze leunt aan bij de romantische stijl. Stijlen die verwijzen naar een cultuur worden authentiek genoemd. 

Met professioneel lichtadvies wordt het eenvoudig om de juiste verlichting te kiezen voor elke ruimte. Zo wordt voor u een lichtstudie in Gent opgemaakt en een lichtplan in Gent opgesteld. Sfeerverlichting en design verlichting zijn maar enkele van de vele verschillende soorten verlichting. Kies voor deskundig lichtadvies